Prijzen isolatie

Als je het wooncomfort van je huis wilt verbeteren dan ga je op zoek naar prijzen voor isolatie. Die prijzen kunnen flink verschillen. Maar er zijn wel een paar dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je niet te veel betaalt. Ga niet over één nacht ijs. Het is niet verstandig om het eerste het beste bedrijf te benaderen en deze de opdracht te gunnen zonder verder te kijken. Want dan is de kans groot dat je veel te veel betaalt.

Hoe haal je de kosten omlaag? 3 aandachtspunten:

1. Collectieve acties

Soms kun je gebruik maken van een collectieve actie. De prijzen van isolatie zijn dan vaak een stuk lager. Zo kun je voor een aantrekkelijk tarief je spouwmuren laten isoleren of een dakisolatie laten uitvoeren. De bedrijven die dit aanbieden werken vaak per plaats of per wijk en hopen op die manier meer klussen in dezelfde buurt binnen te halen waardoor ze kunnen besparen op de kosten. Maar ook als je hier geen gebruik van kunt maken kun je soms met je buren afspreken om gezamenlijk offerte aan te vragen voor een bepaalde klus zoals spouwmuurisolatie. Dit bespaart vaak ook flink op de kosten. En aangezien je na isolatie bespaart op je energiekosten verdien je de investering van isolatiekosten in een aantal jaren weer terug.

2. Vraag meerdere offertes op

Als je een isolatieklus wilt laten uitvoeren dan is het natuurlijk aan te raden om meerdere offertes op te vragen. Doe dit bij voorkeur bij bedrijven in je eigen regio. Zij hebben namelijk minder reiskosten en zullen dus in veel gevallen goedkoper kunnen werken. Geef een duidelijke omschrijving van de uit te voeren werkzaamheden zodat er een zuivere offerte kan worden uitgebracht. Alleen op die manier kun je een eerlijke vergelijking maken van de verschillende aanbiedingen die je vervolgens ontvangt.

3. Niet alleen de prijs is doorslaggevend

Staar je niet blind op alleen de prijzen voor isolatie. Kijk ook naar de kwaliteit van een bedrijf. Probeer referenties online te vinden. Zijn er veel klachten over een bedrijf? Dan kun je daar beter niet mee in zee gaan. Kijk ook naar de materialen die worden gebruikt, ook hier kan een prijsverschil in zitten. Bij isolatie geldt zeker dat de goedkoopste aanbieder niet de beste hoeft te zijn. Maak voor aanvang van de werkzaamheden goede afspraken waar jullie allebei voor tekenen.